Sorin Ilfoveanu | Fundatia Ilfoveanu
22140
page-template-default,page,page-id-22140,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
“Putem înţelege lumea, însă omul este important pentru noi.”

Fundaţia Culturală Ilfoveanu este o ofertă pentru spaţiul românesc de a evalua şi transforma arta ei reprezentativă, în dependenţă cu arta europeană. Legată fundamental de istoria şi evoluţia societăţii româneşti, în ciuda decalajelor de valorizare, arta românească originală aduce vibraţie şi rezonează cu publicul, motiv suficient pentru a încerca ridicarea cotei şcolii de artă naţională.

Fondatori

Fundaţia Culturală Ilfoveanu îşi propune ca misiune, să fie un spaţiu al dezbaterii şi dialogului artistic. Sensibilizarea comunităţii faţă de actul artistic, emularea şi stimularea unui public avizat care decriptează şi  asimilează estetica artei contemporane, constituirea unui nucleu de difuzare a informaţiei artistice, sincron cu efervescenţa fenomenului european, sunt priorităţi ale fundaţiei.

Deschidere

De asemenea, deoarece creaţia artistică are nevoie de o platformă de cercetare, inovare şi comunicare, Fundaţia Culturală Ilfoveanu îşi asumă un asemenea demers. Şi pentru că educaţia în artă asigură combustia sănătoasă pentru devenirea unei societăţi umane, copiii şi tinerii vor avea dedicat un spaţiu pentru experimente culturale, ateliere şi evenimente de bună calitate.

Cladire

Scopul declarat al fundaţiei este deci, acela de a construi un model de bună practică, un parteneriat de succes în domeniul artei, bazat pe experienţa businessului şi pasiunea pentru frumos, în strânsă legătură cu mediul artistic şi societatea civilă.